Kunst og håndværk

Herunder findes en oversigt over kunst og håndværk ved Ringkøbing Fjord. Lysstøberier, kunstgallerier, ravsliberier, smykkesliberier og meget andet.

Vester Strandgade 18, 6950 Ringkøbing

Bente Merrild Atelier

Bente Merrild er kendt for sine Madonna-motiver i den ekspressionistiske malerform.

Jernbanegade 1A, 7680 Thyborøn

Iskunsten

DanWest rabataftale: 20% rabat på entréen ved forevisning af DanWest nøgle eller lejebevis.

Oplev en unik udstilling af fantastiske isskulpturer, der bringes til live af det spil, som skabes mellem den krystalklare is og lyset. Iskunsten er et permanent udstillingssted – nogle kalder det et museum – men kunsten er ikke permanent. Is er levende, bevæger og forandrer sig og derfor kan samme skulptur se helt anderledes ud efter en måned. En isskulptur i Iskunsten har en levetid på mellem fire og seks måneder, så Iskunsten bestræber sig efter at udskifte udstillingerne ca. hver fjerde måned.

Vesterhavsvej 1, 6990 Ulfborg

Gemüt Kreacafé

Keramikcafe ved Vedersoe Klit. Kom ind og vælg det stykke keramik du ønsker fra vores udvalg. Vi har malingen og vi står for glaseringen og brændingen af dit valgte keramik. Book gerne jeres bord på forhånd, så vi kan forberede pladsen til jer. Så kan I nyde en hyggelig stund med lækre drikkevarer og keramik. 

Klostervej 96, Kloster, 6950 Ringkøbing

Kloster Design/Charly's Café

Dryp dine egne lys i lysstøberiet – vælg selv farve og udformning og betal efter vægt. I forretningen finder du gode gaveidéer og inspiration til boligen, bl.a. dukker, lys, keramik, glas og smedejern.

Hennebysvej 7, 6854 Henne

Rav Mads' Hus

Stort udvalg af rav. Forarbejdning af rav foregår i huset og der er mulighed for rav-sliber-skole for børn, hvor de lærer at samle og forarbejde rav. Smykker kan købes i butikken og i haven kan nydes en kop kaffe.

Hennebysvej 7, 7680 Thyborøn

Ravhus

DanWest rabataftale: 20% på entre ved fremvisning af nøgle eller lejebevis. 

I tusindevis af år har vi mennesker været fascineret af rav, fundet måder at bruge det og forsket i det særlige materiale. Gå på skattejagt i et hus fyldt med rav og fun facts om Nordens guld. Du går aldrig herfra uden rav i hånden.

Vesterkærvej 10, 6830 Nørre Nebel

Ravhuset Hennebjerg

DanWest rabataftale: 10% rabat på købet ved forevisning af DanWest nøgle eller lejebevis.

Butikken rummer alt, hvad der findes af ravsmykker til både mænd og kvinder: slipsenåle, manchetknapper, ringe, bryllupsbånd, vedhæng, øreringe, brocher, armbånd og meget mere. Der er også et lille museum og masser af fossile materialer.

Lodbergsvej, Søndervig, 6950 Ringkøbing

Sandskulpturfestival, Søndervig

Nogle af verdens bedste sandskulptører mødes hvert år i Søndervig for at vise deres sandkunst. Spændende oplevelse for både børn og voksne, som også giver mulighed for selv at være skulptør i den store sandkasse.

Vester Strandsbjerg 2, 6950 Ringkøbing

Smykkeværkstedet, Ringkøbing

Smykkeværkstedet ligger i en af Ringkøbings små hyggelige gader, tæt på centrum. I værkstedet bliver der lavet smykker i guld, sølv og ædelstene, og smykkerne designes og produceres efter dit ønske.

Opstrupvej 1, 6980 Stadil

Willer Keramik

Stort værksted med spændende, kreativ atmosfære. Blandingen af kultur fra Danmark og Haiti giver flot kunst. En udflugt med besøg på værksted, galleri, butik og kaffestue er en udflugt med stort kreativt indhold.