Sommerhuse i Houstrup

Ferieområdet ved Houstrup ligger fredfyldt placeret i prægtige naturomgivelser. Sommerhusene ligger et par kilometer fra den brede hvide sandstrand, lige bag den smukke Blåbjerg Klitplantage, som er et stort fredet naturområde med klitter, små blå søer, lyng- og hedearealer og fredfyldte skove. Læs mere om området...

Close

1Ingen kundebedømmelser
Vi udlejer huset fra 2022.
Sommerhus 3905

Hans Hansens Vej 52, Houstrup

Hyggeligt hus i Houstrup

 • Antal personer 6 Pers
 • Huset er renoveret i/Byggeår 2020
  1979
 • Husets størrelse 78 m2
 • Grundens størrelse 1223 m2
 • Afstand til strand 3.5 km
 • Afstand til købmand 5 km
 • 2 husdyr tilladt Max 2
 • Ikke-ryger hus
 • Gratis internet adgang (Highspeed) Highspeed

 
 
 
fra DKK 1.810,-
Detaljer


1

 

Houstrup

Sommerhusområdet Houstrup

Ferieområdet ved Houstrup ligger fredfyldt placeret i prægtige naturomgivelser. Sommerhusene ligger et par kilometer fra den brede hvide sandstrand, lige bag den smukke Blåbjerg Klitplantage, som er et stort fredet naturområde med klitter, små blå søer, lyng- og hedearealer og fredfyldte skove.
Selv om I her befinder jer blot nogle få kilometer fra havet, er området ved Houstrup typisk mere læfyldt end det til tider blæsende område helt ude ved kysten.
Når I holder ferie i Houstrup, vil I opleve en fantastisk natur, som indbyder til masser af udendørsaktiviteter for både børn og voksne. Her har I mulighed for at holde en aktiv ferie i fantastiske omgivelser, ligesom I kan nyde den stilhed, der kendetegner området.

Vores sommerhuse i Houstrup er i gennemsnit vurderet til 4.56 af 5.00 stjerner i 1675 besvarelser.

Mød kronvildt i plantagen

I Blåbjerg Klitplantage finder i fred og ro og storslåede muligheder for at opleve den skønne natur langs de mange skov- og naturstier.
Den store klitplantage blev anlagt i slutningen af 1800-tallet efter vedtagelsen af en lov, der skulle dæmpe sandflugten ved kysten - en opgave, som man lokalt bakkede op om for at sikre området mod den barske natur. Det meste af plantagen bærer derfor også præg af sandflugten og byder på en spændende natur med klitter, hede, egekrat, kystskrænter og plantage.
Hvis I er heldige, kan I møde lidt af den store bestand af kronvildt, som lever i plantagen. Den oplevelse har I størst chance for at få med hjem, hvis I bevæger jer stille frem i plantagen.

På mountainbike i den unikke natur

Langs kysten er der anlagt en række parkeringspladser og inde i plantagen er der gang-, ride- og cykelstier samt flere udfordrende mountainbikeruter.
MTB-ruterne er på henholdsvis 4, 7 og 13 kilometer og af varierende sværhedsgrad. Disse er yderst populære hos MTB'ere. I plantagen finder I også en konkurrencerute, som i 2010 blev brugt ved DM i MTB.
Plantagens vandreruter er afmærket med farver, og ruterne fremgår af de fine vandrekort, som I kan få udleveret på de lokale turistkontorer i Henne Strand, Oksbøl og Blåvand Fyr.
Der udgår flere vandreruter fra parkeringspladsen ved Blåbjerg.

Tag kurven med i skoven

Svampe fra Blåbjerg Plantage

Området ved Blåbjerg Plantage tæt på Houstrup er et sandt 'madkammer'. Besøger i området i sommermånederne kan I derfor med fordel tage en kurv under armen og gå på opdagelse efter svampe, sjove planter og bær.
Særligt udbuddet af svampe er stort ved plantagen og en sjov og hyggelig aktivitet for hele familien, og så smager de ganske fremragende.
Af bær er det primært sortbær og blåbær, man kan finde ved plantagen.

Drageflyvning ved stranden

Lige bag klitplantagen finder I det store Vesterhav. Stranden ved Houstrup indbyder til afslappende strandliv, bygning af sandslotte og meget andet. En særlig populær aktivitet ved Houstrup Strand er drageflyvning.
Stranden er opdelt på den måde, at en del af stranden er tildelt de almindelige badegæster, mens den anden del af stranden er tildelt naturister.
Men selv om stranden er delt op, er den så bred, at der altid er rigeligt med plads til alle.

Kravl op på toppen af det blå bjerg

Blåbjerg

Det blå bjerg, Blåbjerg, som plantagen har navn efter, er landets højeste klit på 64 meter og ligger kun få kilometer fra Vesterhavet.
'Bjerget' ligger midt i et område med et stort antal tilsandede egetræer, også kaldet den tilsandede egeskov. På toppen af Blåbjerg Klit vil I derfor opleve at være omgivet af disse mange egetræer.
I klart vejr har I en fantastisk udsigt fra toppen af Blåbjerg, hvorfra man i klart vejr kan se store dele af det sydvestlige Jylland. Der er opserveret 40 kirketårne fra udsigtspunktet, så kommer I forbi på en dag med klart vejr, kan I tage turen til toppen og se hvor mange kirketårne, I selv kan få øje på.
På toppen af Blåbjerg blev der i 1908 rejst en sten til minde om kammerherre Thyge de Thygeson, der fra 1861 til 1899 var leder af Klitvæsenet. Det var i denne periode, man anlagde klitplantager flere steder langs de danske kyster. Stenen blev hentet på Bornholm og sejlet til Esbjerg, hvorfra den blev fragtet med hestevogn til sin nuværende plads på det blå bjerg.
Navnet Blåbjerg skyldes, at den høje klit på afstand ligner et fjernt blåt bjerg.

Besøg den hyggelige kro

I kan opleve den gamle hyggelige krostemning på den velbesøgte Farm Cafe, som ligger på Houstrupvej 66. Her serveres hjemmelavede kagespecialiteter, for eksempel en lækker blåbærtærte, æbletærte, en god kop kaffe og mange andre lækkerier.
For de små gæster er der en udendørs legeplads, hvor børnene kan hilse på de små husdyr. Når vejret ikke tillader udendørs leg, er der i stedet mulighed for, at børnene kan bygge med Lego-klodser indenfor.

Indkøbsmuligheder

I kan foretage indkøb af dagligvarer ved Houstrup Camping, som også sælger lækkert lunt morgenbrød hver morgen. Større indkøb kan foretages i Nørre Nebel, som ligger fem kilometer fra sommerhusområdet. Her finder I flere supermarkeder og et varieret udbud af specialbutikker.
I byen Henne, som ligger seks kilometer syd for området, finder I også fine indkøbsmuligheder, restauranter og små hyggelige caféer.

På skinnetur i naturen

Skinnecykler fra Nr Nebel til Nymindegab

Der er mulighed for en hyggelig og anderledes oplevelse, hvis I tager børnene med en tur på skinnecykel i den smukke natur i plantagen mellem Nørre Nebel og Nymindegab.
På turen kan I gøre et stop i den storslåede Blåbjerg Plantage, hvor I kan nyde jeres madpakker ved en af de mange rastepladser langs skinnerne, hvor maden kan nydes i det naturskønne område. Turen går ligeledes igennem Houstrup.
Undervejs på turen kommer I desuden forbi en grillhytte med seks griller, som står til fri afbenyttelse, så det er bare om at pakke lidt kød til grillen.
Skinnecyklerne kan lejes på Statoils tankstation i Nørre Nebel.

Tag en tur på stranden i bil

Børsmose Strand er en flad strand med høje klitter og gode muligheder for læ. En del af stranden er en naturiststrand, men det er typisk en fordomsfri blanding af påklædte og afklædte, der gæster stranden.
Omkring to kilometer syd for naturiststranden ligger Børsmose Camping lige bag klitterne, og fra campingpladsen er det tilladt at tage en tur på stranden i bil.
Stranden er åben for bilister fra campingpladsen og op til nøgenbadestranden. Det er en sjov tur at køre på stranden mellem det store hav og de høje klitter - en tur børnene helt sikkert vil huske.

Westernridning ved Vesterhavet

Pionierfarmen ved Nørre Nebel tilbyder fantastiske oplevelser til hest i den vestjyske natur. Der tilbydes ture for den erfarne rytter, som gerne vil prøve en lang galop på stranden, men der er også ture for nybegynderen, der gerne vil nyde en rolig ridetur gennem skov og hede. På farmen er der desuden ponyridning for børnene, så de også kan komme tæt på farmens mange heste.
På Pionierfarmen er der heste og ponyer af forskellige racer i alle aldre. Alle hestene har et roligt temperament og er lette at ride. Derfor kan I altid finde den helt rigtige partner til både store og små, så kig forbi farmen, hvis en tur på hesteryg i den skønne natur lyder tillokkende.
På farmen finder I desuden en lille Indianerbutik med forskelligt kunsthåndværk, såsom glas- og benperler, lædervarer, bæltespænder, drømmefangere og meget mere.

Museumsbesøg for børn og voksne

Nymindegab Museum er et museum om vestkysten, arkæologi og historie, som er illustreret gennem cirka 200 samtidige kunstværker, der er malet af nogle af Danmarks bedste malere.
Uanset om I er kunstinteresserede eller til familiehygge, er museet et besøg værd, for det favner bredt og byder alle velkommen til en god oplevelse.
Foruden de mange kunstværker kan i på museet se skelettet af en næsten 12 meter lang kaskelothval, som drev i land på stranden ved Nymindegab og derfor endte på det det lokale museum, hvor det har fået sin egen plads i det såkaldte hvalhus. Her har mange børn stået og kigget på skelettet og undret sig over, at et dyr rent faktisk kan være så stort.
Blandt udstillingerne på museet finder I også historien om Lønnepigen, som levede i området for 2.000 år siden. Da arkæologerne gravede hendes grav op, fandt de ganske unikke rester af hendes blå kjole med rødt mønster. Et fund, der har bidraget til at tegne et billede af, hvordan kvinder gik klædt i jernalderen.

Leg og vandplask i Dayz Seawest

I Lønne, som ligger nord for Houstrup, ligger det kombinerede tropiske badeland og aktivitetscenter Dayz Seawest.
Her er det sommer hele året rundt, og stedet har masser af sjove aktiviteter for vandhunde i alle aldre.
Der er mulighed for at springe i bølgerne i vandlandet, prøve de vilde vandrutsjebaner på henholdsvis 110 og 115 meter eller lade strømkanalen føre jer gennem de stemningsfyldte grotter.
I badelandet er der også et børnebassin med små rutsjebaner til de små samt afslappende spadebade i grønne omgivelser, hvor I kan holde øje med børnene.
Stedet byder også på forskellige aktiviteter både inde og ude. Der er blandt meget andet hoppeborge, klatrestativer i tre etager, legerum, minigolf og minifodbold.
Days Seawest indbyder til en sjov dag med leg for hele familien.