Udlejning af privat sommerhus hos DanWest

Det første spørgsmål vil givet vis være: Hvor meget kan du så forvente at modtage i lejeindtægt? Dette er afhængigt af mange forskellige faktorer, som vi uddyber nedenfor. Det er nemlig meget forskelligt fra sommerhus til sommerhus, hvad mulighederne er.

Beliggenhed, afstanden til stranden, størrelsen på huset, faciliteter og årstid er blandt de faktorer, der har indflydelse på, hvor meget du har mulighed for at tjene ved at udleje dit private sommerhus. Beløbet, du får for at udleje dit sommerhus i en uge, kan variere fra alt mellem 1.200 kroner og op til 15.000 kroner afhængigt af de forskellige faktorer, som er yderligere forklaret herunder.

drone strand klitter

Beliggenhed

drone strand klitter

Når det kommer til at udleje sit sommerhus privat, spiller beliggenheden en væsentlig rolle. Har du et sommerhus til udlejning på den del af Vestkysten, hvor vi opererer, har du et sommerhus med en fremragende beliggenhed, da det er her, sommerhusturisterne hvert år valfarter til.

 

Ved at udleje dit sommerhus i et område som Vestkysten, der byder på lange og brede sandstrande og godt badevand, kan du være sikker på en højere lejepris sammenlignet med et identisk sommerhus et hvilket som helst andet sted i Danmark.

strand vesterhav(1)

Afstand til stranden

strand vesterhav(1)

Når sommerhusgæster kigger efter et sommerhus i ferien, kigger de ofte efter et, der er tæt beliggende på stranden. Derfor har dette også en rigtig stor betydning for den endelige udlejningspris af dit sommerhus. Jo tættere, det er beliggende på stranden, jo højere en pris, sætter vi det til.

Har du f.eks. et sommerhus beliggende i Søndervig eller Hvide Sande, som er et af de mest populære sommerhusområder, vi operer i, kan du forvente en højere pris på dit sommerhus, hvis det er beliggende 300 meter fra stranden sammenlignet med et, der ligger 2-3 kilometer derfra. Endeligt har udsigten også en afgørende betydning – er den over vandet, stiger prisen naturligvis.

aktivitetsrum

Faciliteter

aktivitetsrum

Når vi skal beregne en udlejningspris for dit sommerhus, kigger vi også på, hvad sommerhuset har at tilbyde i forhold til faciliteter. Rummer det luksusfaciliteter såsom pool, spabad og aktivitetsrum eller lign, vil prisen være højere sammenlignet med et traditionelt sommerhus, der ikke rummer disse faciliteter. Når det er sagt, rummer disse typer af sommerhuse også typisk flere værelser og flere kvadratmeter, hvilket også spiller ind i prissætningen.

Dog kan faciliteter som opvaskemaskine, internet, TV-pakke, vaskesøjle med flere også være ting, der kan hæve prisen for udlejningen af dit sommerhus.

Sommerhusets størrelse

Husets kvadratmeter og antallet af sengepladser er også en væsentlig faktor for, hvor meget du kan tjene ved at udleje dit sommerhus privat. Jo flere sengepladser der er i sommerhuset, jo mere kan du forvente, at udlejningsprisen stiger tilsvarende.

Højsæson og lavsæson

Når du udlejer dit sommerhus ud, skal du være forberedt på, at du ikke kan tjene det samme året rundt. Efterspørgslen varierer meget hen over året med sommerferien værende absolut højsæson med mange turister fra både Danmark og udlandet. Du vil derfor kunne tjene mere ved at udleje sommerhus privat de uger, hvor skolerne har sommerferie end en uge i november eller januar.

Hvis du gerne vil vide helt specifikt, hvad du kan tjene på ugebasis ved at udleje dit sommerhus gennem DanWest Feriehusudlejning, kan du kontakte os for et møde. Så ser vi sammen på, hvad dit sommerhus har at byde på, hvor det er beliggende, og hvad det har af potentiale.

Hvorfor udleje hos DanWest

 • Dygtige og kompetente medarbejdere.
 • Flere medarbejdere har været i virksomheden i mange år og kender området ud og ind.
 • DanWest Feriehusudlejning er et lokalt udlejnings-bureau, som har været på markedet i mere end 25 år
 • Du er ikke et nummer i køen. Hos os kan du forvente personlig service.
 • Professionel rådgivning indenfor indretning m.m., så sommerhuset bliver optimalt udlejet.
 • Høj gennemsnitsudlejning. Blandt de højeste i Danmark.
 • Gode, lokale aftale med diverse leverandører og håndværkere.
 • Stort vaskeri med flere store vaskemaskiner til gratis dynevask m.v.
 • Ejerservice – Gratis udlån af trailere, haveredskaber og værktøj.
 • Lange åbningstider. 360 dage om året.
 • Gratis forsikringsordning i forbindelse med udlejningen.
 • Egen webshop med udstyr til sommerhuset. Varerne leveres fragtfrit ud i sommerhuset.

Èn ting er dog sikkert: Når du udlejer dit private sommerhus gennem os, bruger vi vores erfaring og ekspertise til at sikre dig de højest mulige lejeindtægter gennem en realistisk prissætning og god markedsføring.


Uforpligtende tilbud

Navn skal udfyldes

Telefon skal udfyldes

Sommerhus adresse skal udfyldes

Afsendelse iht. vores persondatapolitik.