Søgefiltre
Dato (vælg)

Vælg dato

Mulig ankomst

Please enter a valid value

Please enter a valid value

Invalid value

Invalid value

-Årgab Bjerregård Bork Havn Haurvig Jegum Houstrup Houvig Hvide Sande Klegod Lodbjerg Hede Lønne Nr. Fjand Nr. Lyngvig Nørhede Ringkøbing Skaven Strand Skodbjerge Stauning Søndervig Vester Husby
Invalid value

Please enter a valid value

Please enter a valid value

Please enter a valid value

Please enter a valid value

Huset

Please check this box

Invalid value

Invalid value

Invalid value

Invalid value

Invalid value

Invalid value

Invalid value

Please enter a valid value

Wellness

Invalid value

Invalid value

Please check this box

Please check this box

Please enter a valid value

Please enter a valid value

Please enter a valid value

Please enter a valid value

Please enter a valid value

Husholdning

Please check this box

Please check this box

Please check this box

Please check this box

Please check this box

Underholdning

Please check this box

Please check this box

Please check this box

Diverse

Please check this box

Please check this box

Please check this box

Sommerhuse i Gammel Sogn og Ringkøbing

Det skønne område Gammel Sogn ligger ca. 2 kilometer vest for Ringkøbing med en af de smukkeste udsigter over Ringkøbing Fjord. Her regerer stilheden og den friske vestenvind. I den hyggelige og gamle købstad Ringkøbing findes der gode indkøbsmuligheder og mulighed for gåture i byens smalle gader. Læs mere om området...

Vis på kort

Gem til huskeliste

bedømmelser: 4,8 af 5,0 (24)

2980 · Gammel Sogn Kirkevej 8, Ringkøbing

Sommerhus med fantastisk beliggenhed kun 100 m fra fjorden i Gl. Sogn

Antal personer
5
Afstand til strand
150 m
Husdyr IKKE tilladt
Nej
Ikke-ryger hus
Nej

Detaljer

fra DKK 3.852,-

Gem til huskeliste

bedømmelser: 4,5 af 5,0 (1)

2986 · Søndergade 11, Ringkøbing

Moderniseret byhus, der emmer af hygge i Ringkøbings gamle bydel

Antal personer
5
Afstand til strand
2 km
2 husdyr tilladt
Ja
Ikke-ryger hus
Nej
Gratis internet adgang (Highspeed)
Ja

Detaljer

fra DKK 3.110,-

Gammel Sogn og Ringkøbing

Et absolut must under et besøg i det vestjyske er en tur til den gamle og utroligt charmerende købstad Ringkøbing.
Byen blev udnævnt som købstad helt tilbage i 1443 og er dermed en af Danmarks ældste købstæder.
Byen er desuden en af Danmarks absolut bedst bevarede og smukkest beliggende købstæder med stolte traditioner, en spændende historie og en atmosfære, som ganske enkelt bare skal opleves.
Byen kaldes også ”Vestjyllands lille hovedstad” og tiltrækker hvert år et stort antal gæster.

Vores sommerhuse i Ringkøbing / Gammel Sogn er i gennemsnit vurderet til 0.0 af 5.00 stjerner i 0 besvarelser.

De små rødstenshuse

Her bor kun cirka 10.000 mennesker fast, men byen har et stort opland og ligger kun cirka 10 minutters kørsel fra Vesterhavet, som hvert år besøges af et stort antal gæster i de store sommerhusområder ved vestkysten.
Tag en tur rundt i Ringkøbings gamle smalle velbevarede brostensbelagte gader. Her ligger de lave rødstenshuse med de karakteristiske røde tage side om side - ofte smukt beklædt af blomstrende klatreroser.
Hvert lille hus og hver af de smalle gader har sin egen lille sjove historie. Disse er beskrevet i en lille by-guide, som I kan få udleveret på byens turistbureau, som ligger på Torvet. Så tag guiden med rundt i de smukke gamle gader, læs de sjove historier og nyd den gamle charmerende købstad.

Den lykkelige lokalbefolkning

Ringkøbing modtog i 2007 en fornem pris, da byen blevet kåret som Europas Lykkeligste By.
Bag den årligt tilbagevendende kåring ligger en europæisk undersøgelse, som et forskerhold fra Cambridge University i England står bag.
Ringkøbingenserne er stolte over prisen og nævner selv tryghed, frisk luft, afvekslende natur og et hyggeligt bymiljø som nogle af de ting, de sætter pris på i hverdagen.
Derudover er befolkningen i denne del af Danmark af natur ganske afbalanceret, tilfreds med lidt og stiller derfor generelt ikke så store krav – de har det jo meget godt.

ringkoebing torv

Det smukke gamle Torv

ringkoebing torv

Under et besøg i Ringkøbing vil I altid ende på det charmerende gamle torv midt i byen. Torvet er byens naturlige samlingspunkt, og her er altid liv og en utrolig hyggelig atmosfære.
På tirsdage og fredage er der marked på Torvet, og her kan I altid gøre en god handel. Disse markeder har eksisteret i flere hundrede år og binder byens nutid og fortid fint sammen.
Det er også på Torvet og i de små sidegader, I finder de mange spændende butikker og de hyggelige spisesteder, hvor I kan sætte jer og nyde den hyggelige og autentiske købstadsstemning.
I vil ofte kunne opleve forskellige musikarrangementer på Torvet i Ringkøbing. Musikalsk er byen især kendt for de hyggelige lørdage med afslappende jazzmusik, skummende fadøl og en helt fantastisk stemning.

handelsliv

Det spændende handelsliv

handelsliv

Har man har et stort shopping-hjerte, vil man nyde en tur til Ringkøbing.
Her er et stort og spændende udbud af specialbutikker, som rammer bredt, så her er bestemt noget for enhver smag.
Byen har rigtig mange tøjbutikker; nogle har specialiseret sig i tøj til unge, andre til de lidt mere modne kunder og andre igen satser på de store danske og internationale topbrands.
Så der er rig mulighed for at få et par nye favoritbukser eller en fed skjorte med hjem i feriebagagen.
Derudover findes en del interiørbutikker i byen med et stort udvalg inden for godt design og unikke ting til boligen.
Den danske boligindretning er internationalt anerkendt, og hvis I sætter pris på den minimalistiske nordiske stil, skal I huske at kigge ind i de forskellige interiørbutikker.

Ringkøbing havn

Det forandrede havnemiljø

Ringkøbing havn

Ringkøbings havnemiljø afspejler byens historie og udvikling på samme tid. Fiskeriet var for de tidligere generationer det bærende erhverv, men er i dag reduceret til en gruppe nostalgiske fjord- og lystfiskere, som fortsat dyrker livsstilen og sejler ud på daglige ture på fjorden.
Efter en god fangst på fjorden bliver fiskene solgt i det lille auktionshus – også til turisterne.
Der er fortsat liv og masser af stemning langs de små gamle fiskeskure, også kaldet ”Indianerlandsbyen”.
De ligger i samlet klynge og vidner om fiskeriets storhedstid. Her står tiden stille, og det nære fællesskab dyrkes fortsat af de lokale fjordfiskere, mens de diskuterer verdenssituationen og reparerer de brugte garn.
Slå et smut forbi fiskeskurene på havnen og nyd den afslappende stemning og det altid gode humør blandt de lokale.

Erhvervslivet på havnen

Havnemiljøet i Ringkøbing husede i mange år (1958-1997) byens helt store arbejdsplads ”Nordsøværftet”.
Her byggede man i skibsværftets tid cirka 230 skibe, primært coastere. Sluserne i Hvide Sande begrænsede dog skibenes størrelse til netop coastere, og det blev i slutningen af 1990’erne skibsværftets fatale skæbne.
På det tidspunkt fik rederierne behov for større skibe, og det kunne værftet, eller rettere sluserne i Hvide Sande, ikke klare, og dermed gik den store lokale arbejdsplads i Ringkøbing konkurs og efterlod byen i en noget bekymret tilstand.

Men som et markant billede på erhvervsudvikling og industriomlægning dukkede nye arbejdspladser op på havnen i Ringkøbing.
I dag ligger en af verdens førende vindmølleproducenter Vestas på det tidligere skibsværftsområde, hvilket meget godt signalerer den industriomstilling, som området har været en del af.

En skøn oase

Havneområdet er i dag forvandlet til en skøn oase med et fantastisk udsyn ud over fjorden.
Her ligger flere små hyggelige spisesteder, hvor I kan sætte jer ned og få lidt godt at spise, mens I nyder udsigten og den afslappende stemning.
Efterfølgende kan I gå en skøn tur langs havnekajen forbi de mange fiskeskure og kigge på skibene og de små primitive joller i havnen.
Der ligger også enkelte butikker på havnen og en lille fiskebutik, som sælger frisk fanget fisk og små lette fiskemenuer.
Havnen ligger tæt på byens hyggelige torv.

vaegterne

Vægternes gamle aftensang

vaegterne

Det danske vægterfag går flere hundrede år tilbage.
Længe før politikorpset blev etableret, var det vægternes opgave at sørge for ro og orden i købstædernes gader om natten samt at tænde lys i gadelamperne.
Sommeren igennem kan I følge de syngende vægtere, når de går deres traditionelle vandring gennem Ringkøbings gamle gader.
Vægterne kan opleves i gadebilledet om aftenen fra klokken 20:00 i juli og august måned. Gåturen starter på torvet, og det er gratis at gå med.

Sang i krostuen

På Hotel Ringkøbing på torvet har vægterne deres egen Vægterstue. Her sidder de nogle aftener og synger med hotellets gæster.
Vægterne er iført den traditionelle vægteruniform. De bærer på en tændt flagermuslygte samt datidens våben mod urostiftere: morgenstjernen, som er en træstav med jernpigge på toppen.
Vægterversene blev indskrevet i vægterregulativet i slutningen af 1600-tallet, og de skulle synges hver hele time. Formålet var at sikre sig, at vægteren ikke sov på sin post, og at tiden blev udråbt hver time.
Det var ikke et misundelsesværdigt arbejde at være vægter. Vægterne rangerede nederst i systemet, deres løn var dårlig, og i mange byer fik de ekstraopgaver, som andre ikke ville røre ved. Det kunne for eksempel være at begrave de fattige eller at indfange og aflive herreløse hunde.
I takt med at byerne fik gasbelysning og politistationer, ophørte vægternes rolle.

Badestrand i købstaden

Udover en charmerende bymidte byder Ringkøbing også på en dejlig badestrand ved Ringkøbing Fjord med badebro og Blåt Flag.
Stranden er oplagt til små børn, da vandet er lavt, uden strøm og bølgerne ganske små.
Det afslappende miljø ved fjorden er meget populært hos de lokale, der cykler og går lange ture langs fjordstien eller nyder nogle timer på et tæppe på stranden. I vil ofte kunne finde en lille krog med læ, og særligt om aftenen er fjorden et yderst populært tilflugtssted.

Perfekt for surfere

Ringkøbing Fjord er desuden et af de mest kendte windsurfing/kitesurfing områder i Nordeuropa.
De store lavvandede områder gør den svære opstart som surfer nemmere, så her er optimale forhold for jer, der ønsker at lære at surfe i trygge omgivelser.
Ved fjorden (i den østlige ende af byen) finder I Ringkøbing Surfklubs tilholdssted, hvor der er gode parkeringsforhold og nem adgang til stranden med surf-udstyret - alt sammen åben for alle.

Lokalt håndværk

På en rundtur i Ringkøbings små gader, støder I på flere spændende gallerier, lysstøberier, keramikere og andre arbejdende værksteder, hvor I kan følge med i produktionen og se kunstnerne arbejde med deres passioner.
Et af de ældste gallerier er Galleri Skomagerhuset, som ligger i byens gamle skomagerværksted. Her kan I opleve Else, der sidder ved drejeskiven og arbejder med ler for at skabe de smukkeste ting. Det er stedet, hvor I finder et spændende mix af keramik, malerier, skulpturer og smykker, så læg vejen forbi Elses fine galleri i Nørregade og oplev, hvordan hendes store passion forvandles til smuk kunst.
I den gamle del af Ringkøbing, tæt ved havnen, ligger Andersen Keramik, som laver fine og farverige ting i ler. Kig forbi værkstedet i gården og tag et farverigt og helt unikt ferieminde med hjem. De små fine badekar bruges af mange til opbevaring af groft salt, og det er da fint og anderledes – ikke?

sommeraktiviteter torvet

Sommeraktiviteter på Torvet i Ringkøbing

sommeraktiviteter torvet

Sommeren igennem er der flere spændende aktiviteter i Ringkøbing.
Byens sommerteam laver i ugerne 28 til 32 forskellige aktiviteter for børnene på Torvet i tidsrummet 11:00 til 16:00 (alle hverdage).
På mandage og tirsdage vil gederne Mille og Molly besøge byen. På onsdage kan man prøve den store hoppeborg. På torsdage er de store Waterballs og andet vandsjov klar til børnene, og om fredagen ledes der efter rav i den store sandkasse.
Nogle dage får byen besøg af en klovn og en tryllekunstner, og sommeren igennem vil det lille tog køre ture rundt i byen, så det er muligt at se de gamle gader fra toget.
Så der er masser af aktiviteter for børnene i Ringkøbing, så kig forbi den skønne by og nyd nogle skønne timer i den charmerende købstad.

De arbejdende kunstnere på Havnen

Alle hverdage i uge 30 deltager 12 træskulptører fra hele verden i den tilbagevendende sommertradition på havnen i Ringkøbing: Træsymposium.
De er alle yderst kreative og ekstremt dygtige til at omdanne store egetræskævler til de mest fantastiske træskulpturer.
Kig forbi ”træværkstedet” på havnen og oplev den hyggelige stemning og de dygtige kunstnere, når træ forvandles sig til imponerende kunst. Arrangementet afsluttes med en fernisering om lørdagen i uge 30.

Prøv svømmehalen med den fantastiske udsigt

Kombiner en tur til Ringkøbing med en tur i byens nyrenoverede svømmehal – byens aktivitetsperle.
Svømmehallen ligger kun få minutters gang fra Ringkøbing centrum og havn og har en enestående udsigt ud over fjorden.
Her er tænkt på alle: svømmehallen har et 25 meters svømmebassin, et udspringsbassin med en sjov klatrevæg, et varmtvandsbassin med grotte og massagedyser og en sauna med en skøn udsigt ud over fjorden.
Svømmehallen er om sommeren åben alle ugens dage, så der er altid mulighed for at bade i Ringkøbing.
Svømmehallen har desuden helt nye fitnesslokaler på 1. sal med fjordudsigt og en sandwichbar, som laver nogle rigtige gode og mættende sandwich – perfekt efter nogle timer i vandet.

En hundeløbetur UDEN SNOR

Kun få kilometer fra Ringkøbing ligger Schuberts Plantage, også kendt som Hundeskoven. Det er en halvt indhegnet skov, som bliver brugt flittigt af motionsløbere, mountainbikere, børn og hunde UDEN SNOR.
Her findes en udfordrende mountainbikerute med et kuperet terræn og masser af udfordringer for selv den rutinerede mountainbikecyklist.
Hundeskoven er også hundenes legeplads. Her kan de færdes frit uden snor og mødes med andre hunde, så skoven er også et oplagt sted, hvis I har hunden med på ferie. Her er mange spændende dufte, og I får helt sikkert en glad og rolig hund med tilbage til sommerhuset.
For børnene er der en stor naturlegeplads med forskellige redskaber, der gør, at turen i skoven også bliver sjov, aktiv og udfordrende for børnene.
Hundeskoven er ganske enkelt en sjov oplevelse for HELE familien.

Den gamle købstad med det fine gamle Museum

Der er altid forskellige spændende aktiviteter på Ringkøbing-Skjern Museums 14 besøgssteder, som ligger på destinationer rundt om Ringkøbing Fjord.
Der er et fint og bredt udvalg af udstillinger, rundvisninger, ture ud i naturen og forskellige aktiviteter for børn.
Så hold øje med nyhederne fra Ringkøbing Museum. Her sker altid noget, som er nyt, interessant og yderst lærerigt.

↪ Tilbage til sommerhuse i Gammel Sogn / Ringkøbing