Søgefiltre
Dato (vælg)

Vælg dato

Mulig ankomst

Please enter a valid value

Please enter a valid value

Invalid value

Invalid value

-Årgab Bjerregård Bork Havn Haurvig Jegum Houstrup Houvig Hvide Sande Klegod Lodbjerg Hede Lønne Nr. Fjand Nr. Lyngvig Nørhede Ringkøbing Skaven Strand Skodbjerge Stauning Søndervig Vester Husby
Invalid value

Please enter a valid value

Please enter a valid value

Please enter a valid value

Please enter a valid value

Huset

Please check this box

Invalid value

Invalid value

Invalid value

Invalid value

Invalid value

Invalid value

Invalid value

Please enter a valid value

Wellness

Invalid value

Invalid value

Please check this box

Please check this box

Please enter a valid value

Please enter a valid value

Please enter a valid value

Please enter a valid value

Please enter a valid value

Husholdning

Please check this box

Please check this box

Please check this box

Please check this box

Please check this box

Underholdning

Please check this box

Please check this box

Please check this box

Diverse

Please check this box

Please check this box

Please check this box

Sommerhuse i Vester Husby

Vester Husby er beliggende i Vestjylland ved den naturskønne Husby Klitplantage. Området ligger inde i landet med kun et par kilometer til Vesterhavet og Nissum Fjord. Sommerhuse i Vester Husby er alle bygget i samme stil af mursten og med stråtag. Læs mere om området...

Vis på kort

Gem til huskeliste

bedømmelser: 4,7 af 5,0 (29)

2811 · Bækbyvej 111, Vester Husby

Hyggeligt sommerhus med stråtag i børnevenlige omgivelser i Vester Husby

Antal personer
6
Afstand til strand
1,2 km
Husdyr IKKE tilladt
Nej
Ikke-ryger hus
Nej
Gratis internet adgang
Ja

Detaljer

fra DKK 2.420,-

Vester Husby

Tæt på Vesterhavet mellem Ringkøbing Fjord og Nissum Fjord ligger Vester Husby. Her kan I holde ferie i rolige og naturskønne omgivelser.
Sommerhusene i området er kendetegnet ved, at de stort set alle har stråtag og ligger på meget store naturgrunde på typisk 5.000 kvadratmeter.
Vester Husby er som område kendt for sin varierede natur med klitter, lyngheder og skov i gåafstand fra Vesterhavet mod vest og Nissum Fjord mod nord, ligesom en kort køretur bringer jer til Søndervig, som har et hav af aktiviteter at byde på.

Vores sommerhuse i Vester Husby er i gennemsnit vurderet til 4.70 af 5.00 stjerner i 29 besvarelser.

husby klitplantage

På vandretur i klitplantagen

husby klitplantage

Den unikke natur i Vester Husby kan I opleve ved at tage på vandretur i den helt enestående 1.100 hektar store Husby Klitplantage.
Følger I de afmærkede stier rundt i plantagen, vil I for alvor opleve den skiftende natur i området. Tættest ved havet består plantagen af et bakket klitlandskab dækket af hedebevogtning og klitgræs. Herfra føres I gennem skove af fyr og gran, som længere inde i landet bliver til områder med bøg og andre løvtræer.
Klitplantagens jordbund er tilsvarende varieret. Nogle steder består den af høje, magre klitter, andre steder af fugtige sletter. Den sydligste del af området ligger på en udløber af en bakkeø, mens områderne mod nord og vest består af hævet havbund, alt sammen dækket af flyvesand i forskellig tykkelse.
Følger I de afmærkede stier, vil en vandretur rundt i plantagen tage mellem en og tre timer. I kan få et oversigtskort over skoven og stierne på de lokale turistkontorer.
Der er også mulighed for cykelture og rideture i klitplantagen. Ture på cykel eller til hest foregår på stier, som er specielt afmærket til disse formål.

Børnevenlig badesø

I den sydvestlige ende af Husby Klitplantage finder I den børnevenlige badesø Skavemosen. Søen er omkredset af nåletræer, og mange børnefamilier foretrækker det klare vand i Skavemosen, da Vesterhavet under ugunstige vejr- og strømforhold kan være et barsk sted at bade. De høje træer omkring søen gør, at selv på dage, hvor det blæser meget, kan børnene lege i vandet uden at blæse væk.
I er velkomne til at benytte den grill, der står opstillet ved søen, hvor I kan tilberede jeres medbragte mad, som efterfølgende kan nydes i den skønne natur, hvor der er opstillet borde og bænke til formålet.

Overnat ude i naturen

Ved klitplantagen finder I desuden to naturlejrpladser, hvor der er mulighed for en overnatning ude i naturen, hvis man reserverer plads på forhånd. Den ene er Husby Lejrplads, som ligger syd for klitplantagen. Den anden er Fjand Lejrplads, som ligger i den nordlige ende af klitplantagen.
Ved Husby Lejrplads er der mulighed for at hente drikkevand i et udhus, hvor der også forefindes et toilet. Ved Fjand Lejrplads er der bålplads, borde og bænke samt et skovtoilet.
Hvis I ønsker at tilbringe en nat på en af de to naturlejrpladser, skal I henvende jer til Naturstyrelsen på hjemmesiden www.udinaturen.dk.

Spidsbjerg Skovlegeplads

Nord for Husby Klitplantage ligger Spidsbjerg Skovlegeplads, hvor naturen selv har lagt materialer til legeredskaberne.
Her kan børn og barnlige sjæle få nogle sjove timer til at gå på den store legeplads med vipper, gynger, klatrestativer og meget andet.
Legepladsen rummer også en svævebane oppe i træerne og en stor rutsjebane.
Der er opstillet borde og bænke på skovlegepladsen, hvor I kan nyde et måltid mad eller bare slappe af efter at have været aktiv på legepladsen.

Luft hunden i hundeskoven

Har I hund med på ferien, er der mulighed for at lufte den i den store Husby Hundeskov.
Hundeskoven ligger i forbindelse med Husby Klitplantage og er en indhegnet hundeskov, hvor I frit kan lufte hunden, uden at den er i snor. Den skal blot være under kontrol.
Der er skilte ved hovedvejen, som viser, hvordan I finder frem til hundeskoven.

Masser af aktiviteter i multihallen

Bare fem minutters kørsel fra Vester Husby kommer I til Multihallen Sdr. Nissum, som er spækket med aktiviteter for store og små.
I multihallen kan I blandt andet spille squash, badminton, volleyball, bordtennis, billard, airhockey og boldspil af mange forskellige slags.
Der er også fitnessfaciliteter i hallen, og I har mulighed for at prøve både en skydesimulator og en golfsimulator.
I kan købe dagskort til multihallen i Dagli'Brugsen i Sdr. Nissum og på turistkontoret i Vedersø Klit. Multihallen er åben alle ugens dage fra 6.00 til 23.00.
Foruden de mange aktiviteter inde i hallen er der en stor legeplads udenfor, som er til fri afbenyttelse.

20 minutters kørsel til Søndervig

I bil tager det cirka 20 minutter at komme fra Vester Husby til badebyen Søndervig.
Her er der mulighed for at handle i byens mange spændende butikker eller i det store supermarked.
Søndervig byder også på en række aktiviteter for både børn og voksne. I kan blandt andet besøge det store aktivitetscenter Beach Bowl, som rummer bowlingbaner, legeland, fitness og meget andet.

Badeland, golf og lækre spisesteder

En anden mulighed er at tage en tur i Søndervig Badeland, hvor temperaturen er 30 grader hele året rundt. Her kan I prøve den 50 meter lange vandrutsjebane, muntre jer i bassinerne eller slappe af i badelandets spabad, dampbad og sauna.
Søndervig ligger også græs til en 18 og 9-hullers golfbane, hvor både øvede og nybegyndere har mulighed for at blive udfordret i den populære sport.
Mulighederne for at nyde en god middag er mange i Søndervig. Det kan I for eksempel gøre på den anerkendte Restaurant Sandgården eller i den hyggelige familierestaurant på Beach Bowl.

livredder soendervig(1)

Danmarks bedste badestrand

livredder soendervig(1)

Badestranden i Søndervig er blevet kåret til den bedste i Danmark, og i højsæsonen er der professionelle livreddere på stranden i tilfælde af, at uheldet er ude.
I behøver dog ikke køre til Søndervig for at komme til Vesterhavet. I Vester Husby er det tre steder muligt at parkere ved klitterne, hvorfra man kan gå op til havet.

Besøg Kaj Munks præstegård

Er I til historie, bør en tage en tur forbi den gamle præstegård i Vedersø, som er indrettet som et museum til ære for den danske digterpræst Kaj Munk, som blev dræbt af den tyske besættelsesmagt under anden verdenskrig på grund af sine meninger og ytringer om denne.
Præstegården var stedet, hvor Kaj Munk skrev sine mange skuespil, digte, breve, prædikener og artikler. Det var også her, han til sidst blev hentet af sine bødler i januar 1944.
Præstegården ligger 10 minutters kørsel fra Vester Husby og er en stor oplevelse for folk med interesse for historie i almindelighed og anden verdenskrig i særdeleshed.
Der er åben alle dage i højsæsonen i tidsrummet 11-16 og på udvalgte dage uden for sæsonen. I højsæsonen har I mulighed for at komme på rundvisning hver tirsdag og torsdag klokken 13.

Spis på den hyggelige mejerikro

I Vedersø er der også mulighed for at nyde et lækkert måltid mad på den hyggelige Vedersø Mejerikro, som i gamle dage fungerede som egnens andelsmejeri, men i dag er indrettet som et moderne spisested i charmerende omgivelser.
Kroen er nænsomt restaureret med stor respekt for det gamle mejeris rustikke udtryk, og der er åben i restauranten hele året med mulighed for at nyde såvel en frokost som et aftenmåltid.

bovbjerg fyr 1

Bovbjerg Fyr

bovbjerg fyr 1

Lidt nord for Vester Husby finder I Bovbjerg Fyr, der er kendetegnet ved sin charmerende røde farve.
Fyret blev opført for mere end 130 år siden, og det står næsten helt ude på kanten af den 40 meter høje Bovbjerg Klint.
Det er muligt at komme op i det 26 meter høje tårn i dagstimerne hele året rundt, og uanset årstiden er udsigten ubeskrivelig smuk fra toppen af det gamle fyr.

Tvindmøllen

Tvindmøllen ved Ulfborg, som ligger tæt på Vester Husby, er en af de største vindmøller i hele verden. Den måler 54 meter, og det imponerende bygningsværk er bygget af Tvindskolens elever med sagkyndig bistand tilbage i midten af 1970'erne.
Møllen forsyner Tvindskolens bygninger med elektricitet og kan kendes på lang afstand på grund af sine karakteristiske røde og hvide farver.
Der er åben for gæster hele året rundt i tidsrummet 10-19, og i kælderen under møllen kan I på store billeder se, hvordan byggeriet i sin tid begyndte og skred frem.

Indkøbsmuligheder

Når I holder sommerferie i Vester Husby er der flere muligheder for at foretage indkøb. Det kan I blandt andet gøre i Vedersø Købmandsgård eller i Dagli'Brugsen i Sdr. Nissum.
Det nærmeste store supermarked ligger i Søndervig og er en del af kæden Meny.
Det kan også anbefales at kigge forbi den charmerende Vestkystens Gårdbutik, der ligger i Houvig nord for Søndervig. Gårdbutikken er især kendt for sine mange lokale delikatesser.

↪ Tilbage til sommerhuse ved Vester Husby