Aktiviteter i Vestjylland

Her finder I en oversigt over de vigtigste aktiviteter og attraktioner i Vestjylland.

Aktiviteter, attraktioner og seværdigheder i Vestjylland

Planlægger du en afslappende ferie med hele familien eller venner ved Vesterhavet? Så er Vestjylland det helt rigtige sted at være. For vestkysten har mere at byde på end uendelige strande, hav og imponerende klitter. Et sommerhus i Vestjylland er også det ideelle udgangspunkt for mange aktiviteter og udflugter ved Vesterhavet. Maleriske landskaber til lange vandreture, spændende seværdigheder, vandlande og spændende vandsport venter på dig ved Ringkøbing Fjord! Uanset om du er glad for sport på ferien, ønsker at opdage nye ting eller planlægger den perfekte familieferie, er der noget for enhver smag i Vestjylland.

Opdag de smukkeste seværdigheder i Ringkøbing

For dem, der ikke kun ønsker at slappe af på stranden under deres ferie i Danmark, men også ønsker at opleve og se noget, er et sommerhus i Vestjylland fremragende. Der er flere seværdige museer og kirker i nærheden, hvor du kan lære mere om områdets historie. Den danske vestkyst har også meget at byde på for naturelskere. Især det maleriske fyrtårn Lyngvig Fyr på Holmsland Klit, der adskiller Ringkøbing Fjord fra Nordsøen, er bestemt et besøg værd. Fra Lyngvig Fyr har du en enestående udsigt over Vesterhavet, strandene og klitterne fyldt med hede på Holmsland Klit - og museet lige ved siden af. Desuden er de mange kirker, såsom Helligåndskirken eller Lyngvig Kirke, kræs for dine øjne på din ferie i Danmark og ligger ikke langt fra vores ferieboliger. Finsmagere vil også få en oplevelse i en af de regionale og internationale restauranter. Natteravnene vil derimod have det sjovt på barer og klubber omkring Ringkøbing Fjord.

Spændende aktiviteter for sportsentusiaster

Kan du lide at bruge din ferie på aktiv sport? Så er Vestjylland perfekt for dig! Omkring Ringkøbing Fjord er der mange fiskeholdige farvande, hvor lystfiskere har mulighed for en god fangst hele året rundt. Hvis du foretrækker at udforske naturen til fods eller på to hjul, er der mange cykel- og vandreruter, hvor du kan nyde den vestjyske natur. Hvis Danmarks vandreruter ikke er nok, finder du helt sikkert også det, du leder efter, blandt de sportslige aktiviteter i på have og fjord. Fra windsurfing og kitesurfing til vandski og wakeboarding er der alt, hvad dit sportslige hjerte begærer - og der er masser af surfskoler for begyndere, der gør din ferie ved Vesterhavet til en uforglemmelig oplevelse.

Underholdning for hele familien

Vestjylland er det perfekte feriemål for børnefamilier. Oplev f.eks. undervandsverdenen i et af de mange akvarier eller besøg en af de vestjyske dyreparker eller zoologiske haver med dine børn. Sjov for hele familien er også et besøg i en af de mange forlystelsesparker, der er spredt ud over hele området, et løfte om sjov for hele familien. Og hvis vejret ikke spiller med, hvorfor så ikke tilbringe dagen i et af de mange badelande eller svømmebassiner?

VisitVesterhavet.dk kan du finde aktiviteter, shopping og seværdigheder i Vestjylland i nærheden af Hvide Sande og Ringkøbing Fjord.