Vandsport

Surfen in Dänemark(1)

Surfer in Dänemark

Vestjylland er et eldorato for alle vandsports-interreserede. I nærheden af Hvide Sande kan man dyrke mange former for vandsport både på Ringkøbing Fjord og på Vesterhavet. Om det er surfing, vindsurfing, kitesurfing, vandski, paddleboard eller wakeboard,

Fra hyggelig paddleboarding om sommeren, til kanotur på Ringkøbing Fjord og til kitesurfing på høje bølger på Vesterhavet: Her har alle, uanset niveau, muligheden for at dyrke deres favoritdiciplin inden for vandsport.

Surfing i Danmark

Den danske Vestkyst er et af de mest attraktive surfspots i hele Europa. Surfing er sjovt og udfordrende, og for selv de avancerede surfere kan bølgerne på Vesterhavet være en udfordring. Området er ideelt for alle former for vandsport og derfor har mange surfskoler samlet sig omkring Hvide Sande og Ringkøbing Fjord. Udover klassisk surfing kan du naturligvis også lære stort set alle andre vandsportgrene her.

Kitesurfing i Danmark

Både ved Vesterhavet og på Ringkøbing Fjord er der masser af vind, der giver de perfekte forhold for kitesurfing. Ved Kloster, Skaven Strand, Bork Havn, og Hvide Sande er der rigtig gode chancer for at få luft under vingerne. 

 

Windsurfing i Danmark

Ligesom for kitesurfere, er der for windsurfere også masser af gode surfspots rundt om fjorden. Mange surfer ved Hvide Sande eller Bork Havn, men også ved Skaven Strand, Hemmet og Sorte bakker i Ringkøbing er der gode forhold. Er man nybegynder, er Ringkøbing Fjord et rigtig godt sted at starte, da man de fleste steder kan bunde langt ude i vandet. Ved molerne i Hvide Sande kan de moere erfarne vandhunde boltre sig. 

 

Vandski i Danmark

Vandski er en sjov og udfordrende form for vandsport, hvor du opnår høj fart ved at blive trukket af en båd eller et kabel. På Kabelparken i Hvide Sande kan du prøve kræfter med vandski, hvadenten du er nybegynder eller erfaren. Vandski er sjovt for både store og små, og børn kan være med fra de er 8 år. 

 

Wakeboard i Danmark

Wakeboard er perfekt til dig der er ny i surfuniverset, og som gerne vil lære at kite. På de vindstille dage kan den erfarne kitesurfer også få en sjov dag. På Kabelparken i Hvide Sande kan man også prøve kræfter med wakeboard, og du kan endda medbringe dit eget kiteboard! 

 

Kano og kajak

Vandsport behøver ikke altid være actionfyldt og med fart på - en rolig tur i kano eller kajak over Ringkøbing Fjord, er også noget ganske særligt. Der er også mange gode steder nordpå, bl.a. Stadil Fjord og Nissum Fjord. 

 

Sommerhuse ved de bedste surfspots

Vi har sommerhuse rundt om hele fjorden, så hvadend du er til surfing på Vesterhavet eller kitsurfing ved fjorden, har vi helt sikkert et sommerhus der passer til dig!

Ved fjorden:

Sommerhuse i Bork

Sommerhuse i Ringkøbing

Sommerhuse i Skaven

Ved Vesterhavet:

Sommerhuse i Hvide Sande

Sommerhuse i Årgab

Feriehuse i Danmark

Ferienhäuser in Dänemark

Holmsland Klitvej 10, 6960 Hvide Sande

Drivethru Surfcamp

Hos Drivethru Surfcamp ved Hvide Sande, tilbydes ikke kun surf-kurser, stand-up paddle og kajak-ture, men også yoga-kurser. Der er mulighed for at leje SUP-boards, kajak, cykler og longboards. Surfkurser foregår ved Vesterhavet, mens kajak og SUP-kurser foregår på det mere rolige Ringkøbing Fjord.

Gytjevej 15, 6960 Hvide Sande

Kabelpark DK - Aqua Sports Zone

Stå på vandski og wakeboarding i kabelparken. Her bliver du trukket af en kabelbane, hvilket gør det nemmere at lære at stå på vandski. Her kan alle være med – både børn og voksne.

Søndervig Landevej 3, 6950 Ringkøbing

Surffarm

Surffarm er en surfskole (tysk drevet), som ligger på hovedvejen mellem Ringkøbing og Søndervig. Die Her kan i få kurser i kitesurfing, stand-up paddle og kano. Kurserne varer fra én til flere dage. I har også mulighed for at leje udstyd. Kano og stand-up paddle på Ringkøbing Fjord umiddelbart bag ved Surffarm. Kitesurfing kan være på både Ringkøbing Fjord eller ved Vesterhavet alt efter niveau og ønsker.

Bryggen 10, Bork Havn, 6893 Hemmet

WestWind Bork Havn

God surfplads for begyndere. I Bork Havn er vandet ikke dybt og du kan surfe uanset vindretningen. Tilbyder windsurfing begynderkurser og kitekurser.

Gytjevej 15, 6960 Hvide Sande

WestWind Nord

WindSurfing og Kitesurfing på Ringkøbing Fjord. En af Nordeuropas bedste surfpladser for både begyndere og øvede. Mulighed for surfskole og kiteskole samt leje og salg af udstyr til surferen.

Sønder Klitvej 1, Årgab, 6960 Hvide Sande

WestWind Syd

WindSurfing i fantastiske omgivelser på Ringkøbing Fjord, som er en af Nordeuropas bedste surfpladser for både begyndere og øvede. Mulighed for windsurfkurser og leje af udstyr. Tilbyder også salg af udstyr.