Sommerhuse i Skodbjerge

Skodbjerge ligger mellem Haurvig og Bjerregård på den sydlige del af Holmsland Klit. Fra alle sommerhuse i Skodbjerge findes mod vest Vesterhavets fine sandstrand, mens Ringkøbing Fjord og tipperne findes mod øst. Igennem hele området løber en skøn natursti, som strækker sig fra Bjerregård i syd til Søndervig i nord. I området Bjerregård umiddelbart syd for Skodbjerge findes desuden købmand, minigolf og legeplads. Læs mere om området...

Close

1


28 bedømmelser: 4,8 af 5,0
Sommerhus 3600

Sommervej 10, Skodbjerge

Særdeles velbeliggende sommerhus på dejlig klitgrund

 • Antal personer 6 Pers
 • Huset er renoveret i/Byggeår 2021
  1985
 • Husets størrelse 103 m2
 • Grundens størrelse 3780 m2
 • Afstand til strand 500 m
 • Afstand til købmand 5.5 km
 • 1 husdyr tilladt Max 1
 • Ikke-ryger hus
 • Gratis internet adgang (Highspeed) Highspeed

 
 
 
fra DKK 2.146,-
Detaljer99 bedømmelser: 4,5 af 5,0
Sommerhus 3688

Sommervej 22B, Skodbjerge

Sommerhus med god beliggenhed i Skodbjerge

 • Antal personer 6 Pers
 • Huset er renoveret i/Byggeår 2018
  2004
 • Husets størrelse 112 m2
 • Grundens størrelse 3000 m2
 • Afstand til strand 400 m
 • Afstand til købmand 5.5 km
 • Husdyr IKKE tilladt Max 2
 • Ikke-ryger hus
 • Spabad
 • Sauna
 • Gratis internet adgang (Highspeed) Highspeed

 
 
 
fra DKK 3.124,-
Detaljer1

 

Skodbjerge

På den sydlige del af Holmsland Klit det hyggelige og naturskønne sommerhusområde Skodbjerge mellem Haurvig og Bjerregård.
I Skodbjerge har I Vesterhavet helt tæt på, og I vil derfor kunne høre havets brusen fra de forholdsvis store sommerhusgrunde, der ofte ligger skønt i læ bag en klit.
Her hersker fred, ro og total afslapning samt nem adgang til stranden via områdets mange strandstier, som fører direkte til havet.
I Skodbjerge finder I måske de fredeligste og mest naturskønne områder på hele landtangen, hvilket giver mulighed for at opleve det vilde dyre- og fugleliv på helt tæt hold.

Vores sommerhuse i Skodbjerge er i gennemsnit vurderet til 4.36 af 5.00 stjerner i 538 besvarelser.

God plads - også på stranden

Skodbjerge har en fin, bred sandstrand med høje uspolerede klitter.
Havet har en skøn sandbund, men bliver forholdsvis hurtigt dybt.
Stranden indbyder til alle former for strandliv: strandfiskeri, drageflyvning, solbadning, rav-søgning, bygning af de fineste sandslotte, jagt efter sjove og anderledes sten og naturligvis en dukkert i det skønne blå hav på en varm sommerdag.
Her er masser af plads til badehåndklædet og picnic-kurven, ligesom der er plads til stranden mange øvrige besøgende.

Vandreklitten i Skodbjerge

Den barske natur på Klitten udfordrer hvert efterår og vinter klitterne på tangen mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord.
Men man passer godt på klitterne i området og tilplanter og vedligeholder derfor klitterne med hjelme og marehalm for at undgå sandflugt og klitvandring.
I Skodbjerge lader man dog naturen være i fred på et stykke af første klitrække, da faren for at havet tager over og bryder igennem ikke umiddelbart er så stor netop her.
Derfor kan man i Skodbjerge se naturen folde sig ud og opleve en vandreklit, som i bogstaveligste forstand er en klit af sand, der vandrer og ændrer struktur fra år til år. Her taler naturen sit eget barske sprog.

Naturen her er helt unik

Området i Skodbjerge står højt på listen for naturelskere, for her har naturen fået ro og plads, og det gør området til en helt særlig naturoplevelse.
Området er præget af kuperede natur- og klitområder, som indbyder til lange afslappende gåture på alle årstider.
Skodbjerge er omkranset af havet med den skønne brede strand og de høje uspolerede klitter på den ene side og fjorden med rørskove og frodige strandenge på den anden.
Store dele er fjordområdet står helt uberørt og malerisk smukt, og et besøg på fjordsiden er en fantastisk oplevelse med den skønne blanding af stilhed og fugleliv.

Tag kikkerten med til Tipperne

I den sydlige ende af fjorden (cirka 15 minutter i bil fra Skodbjerge) ligger det fredede fuglereservat Tipperne, som er et vigtigt fristed, hvor fugle kan raste og søge føde, inden de fortsætter deres rejse mod vinterkvartererne i Vadehavet eller længere sydpå langs Vesteuropas kyster.
Hvis I har blot den mindste interesse for fugle, må I ikke snyde jer selv for en tur til fuglereservatet på Tipperne.
Ud over det store fugletårn ved Tipperhuset, findes der også en lille udstilling om Tipperne. Fra fugletårnet kan I gå langs en knap to kilometer lang natursti, så I får bestemt brug for både kikkert og fuglebog!

Perfekt destination for cykler og vandrestøvler

På en cykeltur ved vestkysten bringes I helt tæt på den fantastiske natur.
Det er en helt enestående og afslappende oplevelse, hvor alle sanser bombarderes med varierende indtryk. Duftene af lyng og hyben, saltvand og den friske vind varierer langs ruten, mens lyden af fuglekvidder og det brusende hav udgør lydkulissen langs ruten.
Langs kysten løber den lange natursti, som starter i Nymindegab i syd og slutter i Søndervig i nord – en distance på cirka 30-40 kilometer. Naturstien snor sig noget i terrænet, mens den løber gennem skønne klit- og hedelandskaber, ofte i behageligt læ af de høje klitter.
Der er flere naturlige pausemuligheder på ruten. Det kunne være en is på havnen i Hvide Sande, en tur til toppen af Nr. Lyngvig Fyr eller et lille solskinshvil på læsiden af de marhalmsbeklædte klitter. Så nyd turen og de skønne omgivelser.
Hvis der ikke er plads til cykler i feriebagagen, kan cykler lejes hos en af de mange cykeludlejere i området.