Cykelture og cykeludlejning

I området ved Ringkøbing Fjord og Vesterhavet findes mange gode afmærkede cykelstier, baseret på talrige oplevelse i naturen.

Hvis man ønsker at leje cykler i området, har vi nederst på denne side samlet en liste med steder i området, hvor der tilbydes cykeludlejning.

Ringkøbing - Søndervig

Mellem Ringkøbing og Søndervig findes en cykelsti, som løber langs med Ringkøbing Fjord. Stien løber gennem marker og eng og blev anlagt af turistforeningen i 1920, før der var vej mellem Ringkøbing og Søndervig. Undervejs passeres den ensomt liggende kirke Gammelsogn Kirke, som blev bygget for over 800 år siden. Cykelruten følger overvejende grussti – alternativt kan den asfalterede cykelsti langs Søndervig Landevej benyttes. Ruten går igennem sommerhusområderne Gammel Sogn og Søndervig

Ruten har en længde på ca. 10km

Søndervig – Hvide Sande

Fra det brusende handelsliv i Søndervig kan man tage en del af Vestkystruten, også kaldet national cykelrute 1, gennem klitterne til fiskerbyen Hvide Sande. På ruten opleves de høje klitter og det brusende Vesterhav. Midt på ruten kommer man til Nr. Lyngvig, hvor det er muligt at holde en lille pause og spise madpakken ved Nr. Lyngvig Fyr. Det meste af stien ligger i læ mellem de høje klitter og gør derfor ruten ideel for børnefamilier. Cykelruten er overvejende belagt med grus, men på ruten kan man også benytte cykelstien langs hovedvejen. Ruten går igennem følgende sommerhusområder: Søndervig, Klegod, Nr. Lyngvig og Hvide Sande.

Ruten har en længde på ca. 15km

Hvide Sande - Nymindegab

Fra duften af fisk i Hvide Sande fortsætter Vestkystruten videre sydpå mod Nymindegab. Syd for Hvide Sande oplever man i Årgab det smalleste stykke af tangen Holmsland Klit, hvor der kun er 500m fra Vesterhavet til Ringkøbing Fjord. Længere sydpå møder man strandfogedgården ”Abelines Gård” som er et lille frilandsmuseum. I området omkring og syd for Bjerregård møder man store fredede klitarealer som ligger uberørte hen blandt sommerhusområderne. Cykelruten følger overvejende grussti men på dele af ruten kan i stedet benyttes cykelsti langs hovedvejen. Ruten går igennem følgende sommerhusområder: Årgab, Haurvig, Skodbjerge og Bjerregård.

Ruten har en længde på ca. 25km

Nymindegab – Henne Strand

Fra Nymindegab tages Vestkystruten videre til den charmerende ferieby Henne Strand. På vejen kommer man forbi Blåbjerg plantage – et område af skov og hede. På vejen er der også rig mulighed for at slappe af ved stranden hvor madpakken også kan nydes. Ruten går igennem følgende sommerhusområder: Houstrup og Lønne.

Ruten har en længde på ca. 15km

Andre cykelture

Udover cykelture ved Ringkøbing Fjord og Vesterhavet byder Danmark på masser af andre cykelruter. Spørg også gerne på vores kontor, hvis der ønskes yderligere information om cykelruter i områder.

Cykeludlejning

www.hvidesandebike.dk, Hvide Sande

Hvide Sande Bike

Hvide Sande Bike er et full-service cykeludlejningsfirma. De leverer nye kvalitetscykler, barnevogne, hjælpemidler og meget mere, direkte til dit sommerhus.

Der er hurtigt bytte eller reparation af cykler i tilfælde af punktering. Book din cykel på www.hvidesandebike.dk, og kom nemt og sikkert rundt i klitlandskabet mellem hav og fjord!

Bilbergsvej 2, Bjerregård, 6960 Hvide Sande

Bilberg Camping - Cykeludlejning

Cykeludlejning ved Bilberg Camping.

Sønder Klitvej 185, Bjerregård, 6960 Hvide Sande

Bjerregård Camping - Cykeludlejning

Cykeludlejning ved Bjerregård Camping.

Karen Brands Vej 70, 6960 Hvide Sande

Hvide Sande Camping - Cykeludlejning

Cykeludlejning tæt på Vesterhavet og Ringkøbing Fjord umiddelbart syd for Hvide Sande.

Søndervigvej 7, 6950 Ringkøbing

Bikein Ringkøbing

Udlejning af citybikes, mountainbikes samt børnecykler. Derudover kan der også lejes barnestole og cykelanhængere. Gratis parkering ved leje af cykler.

Holmsland Klitvej 247, 6950 Ringkøbing

Søndervig Cykeludlejning

Ønsker du at opleve Søndervig og Ringkøbingfjordområdet på en cykel, er det muligt at leje herre-, dame-, børnecykler, mountainbikes, børnetrailer, cyklehjelme, trækvogne og børnesæder hos Søndervig Cykeludlejning.

Skal cyklen stå klar når du ankommer til sommerhuset? Så bestil cykler hjemmefra, og få dem leveret direkte til sommerhuset.