Tjen penge på at udleje dit private sommerhus

Har du et sommerhus på Vestkysten, som du overvejer at udleje? Det kan vi godt forstå, hvis du gør, da det kan give dig en mulighed for at tjene penge på det, når du alligevel ikke selv bruger det, og det derfor står tomt. Hos DanWest Feriehusudlejning får du en stor del af lejeindtægterne, når du udlejer dit private sommerhus.

Hvor meget kan du så forvente at modtage i lejeindtægt? Dette er afhængigt af mange forskellige faktorer, som vi uddyber nedenfor. Det er nemlig meget forskelligt fra sommerhus til sommerhus, hvad mulighederne er.

Èn ting er dog sikkert: Når du udlejer dit private sommerhus gennem os, bruger vi vores erfaring og ekspertise til at sikre dig de højest mulige lejeindtægter gennem en realistisk prissætning og god markedsføring.

Hvad har indflydelse på lejeindtægterne ved at udleje sit sommerhus?

Beliggenhed, afstanden til stranden, størrelsen på huset, faciliteter og årstid er blandt de faktorer, der har indflydelse på, hvor meget du har mulighed for at tjene ved at udleje dit sommerhus privat. Beløbet, du får for at udleje dit sommerhus i en uge, kan variere fra alt mellem 1.200 kroner og op til 5.000 kroner afhængigt af ovenstående faktorer.

Beliggenhed

Når det kommer til at udleje sit sommerhus privat, spiller beliggenheden en væsentlig rolle. Har du et sommerhus til udlejning på den del af Vestkysten, hvor vi opererer, har du et sommerhus med en fremragende beliggenhed, da det er her, sommerhusturisterne hvert år valfarter til.

Ved at udleje dit sommerhus i et område som Vestkysten, der byder på lange og brede sandstrande og godt badevand, kan du være sikker på en højere lejepris sammenlignet med et identisk sommerhus et hvilket som helst andet sted i Danmark.

Afstand til stranden

Når sommerhusgæster kigger efter et sommerhus i ferien, kigger de ofte efter et, der er tæt beliggende på stranden. Derfor har dette også en rigtig stor betydning for den endelige udlejningspris af dit sommerhus. Jo tættere, det er beliggende på stranden, jo højere en pris, sætter vi det til.

Har du f.eks. et sommerhus beliggende i Søndervig eller Hvide Sande, som er et af de mest populære sommerhusområder, vi operer i, kan du forvente en højere pris på dit sommerhus, hvis det er beliggende 300 meter fra stranden sammenlignet med et, der ligger 2-3 kilometer derfra. Endeligt har udsigten også en afgørende betydning – er den over vandet, stiger prisen naturligvis.

Faciliteter

Når vi skal beregne en udlejningspris for dit sommerhus, kigger vi også på, hvad sommerhuset har at tilbyde i forhold til faciliteter. Rummer det luksusfaciliteter såsom pool, spabad og sauna, vil prisen være højere sammenlignet med et traditionelt sommerhus, der ikke rummer disse faciliteter. Når det er sagt, rummer disse typer af sommerhuse også typisk flere værelser og flere kvadratmeter, hvilket også spiller ind i prissætningen.

Dog kan faciliteter som opvaskemaskine, internet, TV-pakke, vaskesøjle med flere også være ting, der kan hæve prisen for udlejningen af dit sommerhus.

Sommerhusets størrelse

Husets kvadratmeter og antallet af sengepladser er også en væsentlig faktor for, hvor meget du kan tjene ved at udleje dit sommerhus privat. Jo flere sengepladser der er i sommerhuset, jo mere kan du forvente, at udlejningsprisen stiger tilsvarende.

Højsæson og lavsæson

Når du udlejer dit sommerhus ud, skal du være forberedt på, at du ikke kan tjene det samme året rundt. Efterspørgslen varierer meget hen over året med sommerferien værende absolut højsæson med mange turister fra både Danmark og udlandet. Du vil derfor kunne tjene mere ved at udleje sommerhus privat de uger, hvor skolerne har sommerferie end en uge i november eller december.

Hvis du gerne vil vide helt specifikt, hvad du kan tjene på ugebasis ved at udleje dit sommerhus gennem DanWest Feriehusudlejning, kan du kontakte os for et møde. Så ser vi sammen på, hvad dit sommerhus har at byde på, hvor det er beliggende, og hvad det har af potentiale.

Hvor meget må man udleje sit sommerhus?

Når man ejer et sommerhus, er der regler for, hvor meget man må udleje det på årsbasis. Sådan som reglerne er i 2020, må du udleje dit sommerhus ud i 43 uger i alt. Det er dog sjældent, at vores sommerhusejere udlejer deres sommerhuse ud i så mange uger, da det udover udlejning selvfølgelig også bruges privat - det er jo netop grunden til, at du og de købte det i første omgang.

Dertil kommer også lavsæsoner, hvor der ikke er lige så meget rift om sommerhusene og udbuddet derfor er større for dem, som vælger at tage i sommerhus udenfor højsæsonen. Hvor stort et potentiale dit sommerhus har, kan vi hurtigt beregne os frem til ved at sammenligne med sommerhuse, der minder om dit. Ønsker du derfor et estimat på, hvor meget du kan udleje dit sommerhus ud på årsbasis, skal du endelig blot kontakte os.

Hvor meget må man tjene på at udleje sit sommerhus?

Til trods for at der er sat et loft for, i hvor mange uger du må udleje dit sommerhus og i hvilke perioder, du må gøre det, er der sådan set ikke sat et loft for, hvor meget du som sommerhusejer må tjene på at udleje dit sommerhus.

Når det så er sagt, sætter udlejningsprisen og potentialet for, hvor meget du kan udleje sommerhuset om året en naturlig grænse for, hvor meget du kan tjene hvert år. Dog er mulighederne for at tjene en god skilling rigtig gode, da bundfradraget i 2020 er 41.800 kroner, ligesom du derudover har et skattefrit fradrag på 40% på lejeindtægter, der ligger udover bundfradraget.

Hvordan kan man sikre sig en højere lejeindtægt?

Vi kan godt forstå, at du gerne vil udleje dit sommerhus så meget som muligt i de perioder, hvor du ikke selv bruger det. Du skal blot huske på, at sommerhusgæster er kræsne. De har derfor mange parametre i spil, når de skal vælge den feriebolig, der skal danne rammen om deres ferie.

Vil du derfor gerne sikre dig, at sommerhuset bliver mere attraktivt for sommerhusgæster at leje, er der en række ting, du selv kan gøre for at sørge for, at du kan tjene mere på at udleje dit sommerhus.

Det du kan gøre er:

• Vedligehold dit sommerhus, så det altid fremstår pænt og indbydende udefra
• Tilbyd mulighed for godt udeliv og læ på terrasser
• Indret det lyst, imødekommende og autentisk
• Sørg for at der er godt med plads
• Tilbyd gode faciliteter
• Hold køkken og baderum tidssvarende
• Hav pæne og slidstærke havemøbler
• Sørg for et godt indeklima

Ved du ikke selv, hvor du skal begynde, når du gerne vil friske dit sommerhus op, tilbyder vores indretningsdesigner at hjælpe dig med forslag til valg af farver, lys og al øvrig indretning både ude og inde. Det er en god investering, da det på sigt kan sikre dig en optimal lejeindtægt.

Vi giver rådgivning, der sikrer optimal lejeindtægt

Vores ejendomsrådgivere har mange års erfaring i sommerhusbranchen og har været med til at fastsætte mange udlejningspriser for sommerhusejere gennem årene. Prisen sættes ud fra deres indgående kendskab til området, markedet og de sommerhusgæster, der hvert år kommer til området.

Som sommerhusejer, der gerne vil udleje sommerhus privat, kan du derfor være sikker på, at du får en både professionel og grundig vurdering af, hvad dit skønne sommerhus kan lejes ud for på ugebasis, og hvad du kan forvente af årlig lejeindtægt.
Udlejningsprisen bliver altid udarbejdet ud fra et individuelt forslag til ugepriser for dit sommerhus i de enkelte sæsoner, som blandt andet tager udgangspunkt i ovenstående faktorer.
Vores ejendomsrådgivere kommer også gerne med input til forbedringer eller fornyelser af dit sommerhus, som kan være med til at gøre det mere attraktivt for sommerhusgæster og dermed være med til at øge indtjeningen.
Det hele sker naturligvis i tæt samråd med dig, så du er helt med på, hvad der har været udslagsgivende for udlejningsprisen. Det skal være godt og trygt at være sommerhusejer hos DanWest, og det gør vi en dyd ud af at sikre, at det er.

Kontakt os for at høre nærmere om indtjeningsmulighederne

Det er meget enkelt og nemt at indgå et samarbejde med DanWest Feriehusudlejning. Vi går nemlig højt op i et stærkt, effektivt og lokalt samarbejde, hvilket vi kun kan sikre os gennem en god service, og at du føler dig lyttet til og involveret.

Der er aldrig langt til os, da du finder os på flere lokale kontorer i de områder, vi udlejer sommerhuse. Når udlejningsaftalen med os er underskrevet, sørger vi for at markedsføre dit sommerhus på vores hjemmeside med informationer om faciliteter, priser og meget mere, så det fremstår attraktivt for vores sommerhusgæster.

Er du nysgerrig på at høre mere om hele processen, er du naturligvis velkommen til at kontakte os for nærmere information. Vi stiller os altid til rådighed og håber, at du efterfølgende har lyst til at lade os hjælpe dig med at sikre en indtjening på dit sommerhus.
Vi glæder os til at snakke med dig.