FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 
 

Affald og affaldssortering

Sommerhuset har normalt egen affaldsbeholder, som er placeret ud mod vejen. Affaldsbeholderen tømmes i sæsonen hver uge og i lavsæson hver 2. uge.
Flasker, dåser, papir og hård plast sorteres og afleveres ved offentlige miljøstationer. Har I meget restaffald, kan dette også afleveres ved de offentlige miljøstationer.

Se alle miljøstationer herunder
Tryk på den enkelte markør på kortet, for at se hvilke typer affald der modtages.Ankomst og afrejse

Læs mere om ankomst og afrejse.

Barneseng og barnestol

I nogle sommerhuse findes barneseng og barnestol (også kaldet højstol) til fri afbenyttelse - se mere under husets detaljer. Hvis der ikke findes barneseng eller barnestol i huset, kan disse lejes på vores kontor. Få mere information og se priser under Tillægsydelser.

Brændeovn og brænde

Brændeovn forefindes i sommerhuse, hvor symbolet er vist under husets detaljer. Brænde til brændeovn er ikke inkluderet i lejen, og kan normalt købes ved nærmeste købmand samt langs vejene i sommerhusområderne. Benyt venligst ikke støvsuger til rengøring af brændeovn.

Elektricitet

$skinhelper.FormatText($this.Text.Text)

Fjernsyn

Se TV.

Forbrug

Forbrug af strøm og telefon samt evt. fjernvarme, olie eller andet afregnes ved afrejse. Det fremgår af kuverten, som i får udleveret ved ankomst, hvilke forbrugsenheder der skal afregnes. For yderligere information er I altid velkomne til at kontakte os.

Fryser

For hvert sommerhus findes informationer om størrelsen af fryseren under detaljer. Hvis størrelsen ikke er angivet, er I altid velkomne til at kontakte os for yderligere information.

Glemte sager

Ved afrejse, kontroller da grundigt, om I skulle have glemt noget i huset! Skulle det ske, at I glemmer personlige ejendele, vil DanWests personale være behjælpelig med at få sendt tingene hjem til jeres adresse. Glemte sager opbevares som regel en måned på kontoret i Årgab. Kontakt os, hvis I har glemt noget i sommerhuset.
DanWest hæfter ikke for glemte sager!

Gulvvarme

Gulvvarme findes i de sommerhuse, hvor det er anført i beskrivelsen eller under husets detaljer. Gulvvarme kræver normalt 12-24 timer for at varme gulvet op, hvis det ikke allerede er tændt ved ankomsten. I sommerhuset findes normalt yderligere information om betjening af gulvvarme.

Husdyr

I nogle sommerhuse er det tilladt at medbringe husdyr, såsom hunde og katte. Som udgangspunkt er det kun tilladt at medbringe to husdyr i disse sommerhuse. På forespørgsel kan der i nogle sommerhuse medbringes mere end to husdyr.

Internet

Nogle sommerhuse har gratis internetadgang. Der kan forbindes enten trådløst eller med kabel alt efter typen af internetforbindelse i sommerhuset. Om der kan forbindes trådløst eller med kabel fremgår af husets detaljer. Læs mere om Internet.

Nøgleudlevering

Læs mere under Ankomst og afrejse.

Rygning

I mange sommerhuse er det ikke tilladt at ryge indendørs. Disse er markeret med symbolet ”Rygning forbudt”.
I sommerhuse hvor rygning ikke er tilladt, er det ikke tilladt at ”ryge” følgende: tobak (cigaretter, pibe mv) samt dampning (e-cigaretter mv).
Det er ikke tilladt at ryge indendørs med åbne døre eller vinduer ligesom det heller ikke er tilladt at ryge i udestuer og lign.
Det er tilladt at ryge udendørs på terrasser mv, så længe aske, skodder mv indsamles.

Spabad

Ved benyttelse af spabad skal hygiejne- og baderegler, som findes på opslag i baderummet, altid overholdes. Ved problemer med at tænde for spabadet, skal det sikres at vandet står mindst 10-15 cm over sidedyserne. Læs alt om spabad under Spa og pool.

Sikringer

Slutrengøring

I kan vælge selv at udføre slurengøring eller bestille vores servicepersonale til at udføre rengøringen. Læs mere om slutrengøring og se priser under Slutrengøring.

Telefon

I nogle sommerhuse er der adgang til fastnettelefon. Telefonen kan enten være til indgående samtaler eller til både indgående og udgående samtaler (evt. med tæller). Hvis I ønsker at benytte telefonen, skal I ved ankomst og afrejse aflæse telefontæller og afregne det samlede forbrug ved afrejse. Se priser under El, fjernvarme, olie mm..

Teknikrum

I sommerhuse med pool eller standvandsspa findes normalt et teknikrum. Dette rum er forbeholdt vores servicetekniker og derudover er der adgang forbudt i dette rum. Strømmen i teknikrummet skal altid være tilkoblet. Hvis der er spørgsmål til teknikken i sommerhuse med pool eller standvandsspa er I altid velkomne til at kontakte os. Læs også mere under Spa og pool.

TV

I alle sommerhuse findes TV med enten parabol eller kabel-tv. I mange sommerhuse er der via parabol adgang til tyske og andre udenlandske tv kanaler. Under sommerhusets detaljer fremgår det, hvis der i sommerhuset er adgang til danske tv-programmer som DR1 og TV2.
Det er forbudt at ændre TV eller parabolmodtagerens indstillinger. Kontakt i stedet os, hvis I har problemer.