FAQ

Herunder finder du svar på de mest gængse spørgsmål ifm. ophold i sommerhuse.

Ankomst og afrejse

Læs mere om ankomst og afrejse.

Affald og affaldssortering

Sommerhuset har normalt egen affaldsbeholder, som er placeret ud mod vejen. Affaldsbeholderen tømmes i sæsonen hver uge og i lavsæson hver 2. uge.
Flasker, dåser, papir og hård plast sorteres og afleveres ved offentlige miljøstationer. Har I meget restaffald, kan dette også afleveres ved de offentlige miljøstationer.

Se alle miljøstationer herunder

Tryk på den enkelte markør på kortet, for at se hvilke typer affald der modtages.

Barneseng og barnestol

I nogle sommerhuse findes barneseng og barnestol (også kaldet højstol) til fri afbenyttelse - se mere under husets detaljer. Hvis der ikke findes barneseng eller barnestol i huset, kan disse lejes på vores kontor. Få mere information og se priser under Tillægsydelser.

Brændeovn og brænde

Brændeovn forefindes i sommerhuse, hvor symbolet er vist under husets detaljer. Brænde til brændeovn er ikke inkluderet i lejen, og kan normalt købes ved nærmeste købmand samt langs vejene i sommerhusområderne. Benyt venligst ikke støvsuger til rengøring af brændeovn.

Elektricitet

I alle sommerhuse findes elektricitet, dvs. eltavle med sikringer samt elmåler. Eltavlen findes normalt inde i sommerhuset eller i tilstødende redskabsrum. Elmåleren findes normalt på udvendig side af sommerhuset - dvs. på den modsatte side af væggen i forhold til eltavlen.

I mange sommerhuse findes efterhånden eltavle med automatsikringer, som gør at man benytter en trykknap (HFI) til at slå strømmen til, hvis der sker strømafbrydelse på enkelte grupper.

I ældre sommerhuse benyttes konventionelle keramiske sikringer. Der findes normalt ekstra sikringer i sommerhuset, som kan benyttes, hvis en sikring springer.

Hvis strømmen slår fra i hele huset er det normalt relæet som er slået fra. Dette slås normalt til med en tryk- eller drejeknap på eltavlen.

For information om afregning af strømforbrug, se El, olie, fjernvarme mm.

Fjernsyn

Se afsnittet TV herunder.

Forbrug

Forbrug af strøm og vand samt evt. fjernvarme, olie eller andet afregnes ved afrejse. Det fremgår af kuverten, som i får udleveret ved ankomst, hvilke forbrugsenheder der skal afregnes.

Fryser

For hvert sommerhus findes informationer om størrelsen af fryseren under detaljer. Hvis størrelsen ikke er angivet, er I altid velkomne til at kontakte os for yderligere information.

Glemte sager

Ved afrejse, kontroller da grundigt, om I skulle have glemt noget i feriehuset! Skulle det ske, at I glemmer personlige ejendele, vil DanWests personale være behjælpelig med at få sendt tingene hjem til jeres adresse. Forsendelse sker per pakkepost og koster 100 kr i gebyr + porto. Glemte sager opbevares som regel en måned på kontoret i Årgab. Kontakt os, hvis I har glemt noget i sommerhuset.
DanWest hæfter ikke for glemte sager!

Gulvvarme

Gulvvarme findes i de sommerhuse, hvor det er anført i beskrivelsen eller under husets detaljer. Gulvvarme kræver normalt 12-24 timer for at varme gulvet op, hvis det ikke allerede er tændt ved ankomsten. I sommerhuset findes normalt yderligere information om betjening af gulvvarme.

Husdyr

I nogle sommerhuse er det tilladt at medbringe husdyr (hunde). Som udgangspunkt er det kun tilladt at medbringe 1-2 husdyr - se info under husets detaljer. På forespørgsel kan der i nogle sommerhuse medbringes mere end to husdyr.

Internet

Nogle sommerhuse har gratis internetadgang. Der kan forbindes enten trådløst eller med kabel alt efter typen af internetforbindelse i sommerhuset. Om der kan forbindes trådløst eller med kabel fremgår af husets detaljer. Læs mere om internet.

Nøgleudlevering

Læs mere under ankomst og afrejse.

Parkering

Som udgangspunkt er der mulighed for parkering ved vores sommerhuse. Dog kan der være specielle parkeringsmuligheder ved ferielejligheder, som er beskrevet nærmere direkte i beskrivelserne af ferielighederne.

Rygning

I mange sommerhuse er det ikke tilladt at ryge indendørs. Disse er markeret med symbolet "Rygning forbudt". I sommerhuse hvor rygning ikke er tilladt, er det ikke tilladt at "ryge" følgende: tobak (cigaretter, pibe mv) samt dampning (e-cigaretter mv).
Det er ikke tilladt at ryge indendørs med åbne døre eller vinduer ligesom det heller ikke er tilladt at ryge i udestuer og lign.
Det er tilladt at ryge udendørs på terrasser mv, så længe aske, skodder mv indsamles.

Spabad

Ved benyttelse af spabad skal hygiejne- og baderegler, som findes på opslag i baderummet, altid overholdes. Ved problemer med at tænde for spabadet, skal det sikres at vandet står mindst 10-15 cm over sidedyserne. Læs alt om spabad under spa og pool.

Sikringer

Se Elektricitet.

Slutrengøring

I de fleste sommerhuse, kan I vælge selv at udføre slurengøring eller bestille vores servicepersonale til at udføre rengøringen. Læs mere om slutrengøring og se priser under slutrengøring.

Støj- og lugtgener

Mens I holder ferie, så fortsætter hverdagen i sommerhusområdet. Afvekslende lugt- og støjgener kan derfor forekomme fra fx byggestøj, lastbiler, fly, militærøvelser og landbrug.

Teknikrum

I sommerhuse med pool eller standvandsspa findes normalt et teknikrum. Dette rum er forbeholdt vores servicetekniker og derudover er der adgang forbudt i dette rum. Strømmen i teknikrummet skal altid være tilkoblet. Hvis der er spørgsmål til teknikken i sommerhuse med pool eller standvandsspa er I altid velkomne til at kontakte os. Læs også mere under spa og pool.

TV

I alle sommerhuse findes TV med enten parabol eller kabel-tv. I mange sommerhuse er der via parabol adgang til tyske og andre udenlandske tv kanaler. Under sommerhusets detaljer fremgår det, hvis der i sommerhuset er adgang til danske tv-programmer som DR1 og TV2.
Det er forbudt at ændre TV eller parabolmodtagerens indstillinger. Kontakt i stedet os, hvis I har problemer.